Bitcoin Prijs kon een correctie zien na het stralen door $40k, LTC, ZEC, ZEN, Jan.

Bitcoin rally pakt het $40k niveau voor een scherpe uitverkoop. Litecoin op $180 als Flare brengt slimme contracten. Privacy munten in focus.

BTC

Bitcoin nam weer een enorme sprong voorwaarts op de week met het zien van hoogtepunten boven het $40.000 niveau. De verhuizing benadrukt de meteorologische opkomst van de cryptocurrency in de afgelopen weken, waar $20k een heel ver doelwit leek, voordat het binnen een maand werd verdubbeld.

BTC heeft de hoogtepunten in het weekend uitverkocht en de munt zou lager kunnen gaan liggen omdat de markt waarschijnlijk een correctie nodig heeft. De rally is aangedreven door institutionele beleggers, maar als die stromen opdrogen met een uitverkoop, zou de munt een grotere correctie kunnen zien. De steun op het wekelijkse niveau zou kunnen worden gezien op het niveau van $25.000 als een diepere correctie zich ontvouwde. Het andere risico voor de BTC-rally is een sprong in de Amerikaanse dollar en dat was een belangrijke drijfveer voor de winst van de crypto-markt vanaf de zomer van 2020, toen de waarde van de dollar instortte.

De legendarische Wall Street Mutual Fund-belegger Bill Miller heeft gezegd dat Bitcoin op deze hogere niveaus „minder riskant“ zou kunnen zijn. Miller vertelde CNBC:

Een van de dingen die interessant zijn aan bitcoin is dat het minder riskant wordt hoe hoger het gaat. Dat is het tegenovergestelde van wat er gebeurt met de meeste voorraden.

Miller benadrukte de vraag- en aanbodproblemen die ik onlangs noemde, waarbij de bezorgdheid groeide over de toename van het institutionele geld dat achter een klein muntaanbod aanzit. De meerderheid van de Bitcoin-beleggers houdt de nadelen op langere termijn in stand, waardoor er minder aanbod is voor nieuwe beleggers.

De in Londen gevestigde vermogensbeheerder Ruffer Investment heeft eind 2020 $740 miljoen in bitcoin gestoken en dit soort investeringen zijn de reden waarom we een parabolische verandering hebben gezien in de prijsactie van Bitcoin.

Een signaal van grote belangstelling was het nieuws dat meer dan $1 miljard van BTC de Coinbase Pro beurs had verlaten. De CEO van cryptoanalysebedrijf CryptoQuant Tweeted het nieuws en de grafiek benadrukt een groeiende trend van munten die de beurs verlaten. Dit wordt gedaan om de munten in een of andere vorm van bewaring of gekoelde opslag te plaatsen en impliceert een langere termijn bewaring.

De adoptie van PayPal was ook een grote spel-wisselaar voor volumes, en naast Square hebben ze de betaalmarkt in cryptocurrencies geleid. Voorlopig zijn die volumes grotendeels naar Bitcoin en Ethereum gegaan, maar we zien in de toekomst misschien wel het voordeel van altcoins.

De scherpe rally heeft een risico van een scherpe uitverkoop en $25.000 zou een 50% retracement zijn op Fibonacci-niveau.

LTC

Litecoin zag verdere winst als de munt profiteerde van de marktbrede rally, maar er was ook nog een andere opwindende ontwikkelingsaankondiging. De Litecoin Foundation deelde het nieuws dat Flare nu ’slimme contracten‘ aan het Litecoin netwerk brengt.

ltc flare

Slimme contracten worden in de blokketen geschreven en kunnen de overdracht van fysieke activa zoals geld, eigendom of aandelen documenteren zonder dat er een derde partij nodig is. De technologie zou een aanvulling vormen op de use cases voor het LTC-netwerk en voegt nog een element toe aan het potentieel van de munt om massaal te worden geadopteerd. Dit is een goed moment voor Litecoin om wat frisse ideeën te laten zien als institutionele geldstapels in Bitcoin en zal koude voeten beginnen te krijgen als BTC te hoog gaat.

LTC zag hoogtepunten in de buurt van $186,30 en dit was het hoogste niveau sinds april 2018. LTC heeft zich teruggetrokken tot een prijs onder de $130 als de handelaars de recente explosieve stijgingen onderbreken. Litecoin heeft momenteel de nummer 5 plek op de lijst van munten per marketcap met een waardering van $9,5 miljard. Er is een kans dat LTC XRP op de 4e plaats kan vervangen door $13 miljard als de laatste problemen blijft zien van de SEC-zaak. Ripple’s munt zag winsten op de week, maar sommigen zeggen dat dit was van waarde-investeerders op Japanse beurzen, omdat de munt minder vrienden ziet in de beurzen dichter bij huis.

litecoin price
LTC Price Index

Het $145 niveau was het hoogtepunt van de rally van vorig jaar en dit is het cruciale niveau voor Litecoin die deze week doorgaat.

ZEC

ZCash was vorige week 65% hoger en dit maakt deel uit van de recente vraag naar privacy-munten, ondanks het feit dat ze uit de grote beurzen zijn gehaald.

Eerder dit jaar werden privacy-gerichte munten verwijderd door de populaire Bittrex-ruil. De uitwisseling zei dat ze drie privacy-munten in Dash (DASH), ZCash (ZEC) en Monero (XMR) van de lijst zou schrappen. Na de verhuizing van de Bittrex, verwachtten veel andere omwisselingen te volgen en drie munten daalden tot 25%. Er waren geen tekenen dat andere omwisselingen besloten om Bittrex Gemini mede-oprichter Tyler Winklevoss op dezelfde dag hun toewijding aan privacy-munten te kopiëren.

De druk op de privacy van de munten is gebaseerd op toezicht door de regelgevende instanties en de regeringen beschuldigen de munten ervan een toevluchtsoord voor criminele activiteiten te zijn. In werkelijkheid maakt het deel uit van de voortdurende drang van regeringen om geld op te sporen en meer belastingen te innen, omdat hun uitgaven meer uit de hand lopen en alleen nog maar worden geholpen door de wereldwijde rentetarieven die bijna gelijk zijn aan nul. Privé-munten hebben misschien niet veel te maken met populaire uitwisselingen en adoptie in apps, maar ze kunnen uiteindelijk wel worden gebruikt in particuliere portemonneeoverschrijvingen of -bezit.

zec coin
ZEC Price Index

ZEC testte het $100 prijsniveau dat de weerstand van augustus 2020 was en de munt heeft verkopers op dit niveau gevonden. Een beweging hoger kon de munt de hoogtepunten van 2019 bij $124.50 zien testen. ZEC heeft momenteel een marktkapitalisatie van $1 miljard en zit op nummer 35 in de lijst van munten per marktkapitalisatie.

ZEN

Horizen (ZEN) is een andere privacy-gerichte munt en het was de best presterende munt van de week met een winst van bijna 100%.

zen coin
ZEN Price Index

De verhuizing markeerde de tweede week van de explosieve winsten in de munt, die werd verhandeld op 12,00 dollar aan het begin van het jaar. ZEN zag een high van ongeveer $30,00 voor de week en dit was een weerstandsniveau in juli 2018. Horizen biedt meer dan alleen privacy met de „grootste en meest gedecentraliseerde knooppuntinfrastructuur“ en het netwerk heeft momenteel meer dan 39.000 actieve knooppunten. De munt heeft op maat gemaakte sidechains en het netwerk kan duizenden transacties per seconde beheren tegen ultralage kosten.

In een eerder artikel schreef ik dat het gecentraliseerde financieringsproject Celsius voor Horizen had gekozen om een proof-of-reserve systeem te ontwikkelen met behulp van hun nul-kennisproeftechnologie. In een meer recente ontwikkeling kondigde het ontwikkelingsteam een samenwerking aan met LTO Network met als doel „het beveiligen, verifiëren en uitwisselen van bedrijfskritische informatie“.

Deze ontwikkelingen benadrukken dat ZEN meer is dan alleen een op privacy gerichte munt en dit zal de recente voordelen verklaren.